Search
zaterdag 21 mei 2022

Nieuws

Update nieuwe ontheffing RAVON

Update nieuwe ontheffing RAVON

Vrijwilligers

Als vrijwilliger/waarnemer bij RAVON heb je in vele gevallen een ontheffing op de Wet Natuurbescherming nodig. Tot voor kort was dit landelijk geregeld en kon je via de RAVON-website een formulier hiervoor downloaden. De einddatum van deze ontheffing is voorbij. RAVON heeft met verschillende provincies rond de tafel gezeten. Het resultaat: een gezamenlijke ontheffing voor de provincies Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht en Zeeland, en aparte ontheffingen voor de provincies Noord-Brabant en Limburg. De ontheffingen voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel zijn in behandeling en hopen we spoedig te ontvangen. Op grond van de toegekende ontheffingen kan RAVON jullie een machtiging geven.

Bij een nieuwe ontheffing horen ook een aantal wijzigingen:

  • De nieuwe ontheffing wordt provinciaal geregeld. Zoals hierboven al genoemd: momenteel beschikken we over een geldige ontheffing voor de provincies Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Noord-Holland, Zuid Holland en Overijssel zijn in behandeling.
  • De ontheffing wordt uitgebreider/strenger dan voorheen. Er moet gewerkt worden volgens een opgenomen protocol. Veelal komt dit overeen met de handleidingen uit de NEM-meetprogramma's, maar er staan ook aanvullende zaken in. Hierover zullen we nog voldoende voorlichting geven t.z.t.
  • De nieuwe ontheffing zal niet meer vrij te downloaden zijn. Alle vrijwilligers die bij RAVON geregistreerd staan zullen eind januari of begin februari een mail ontvangen met een persoonlijke machtigingsbrief voor de ontheffing.
  • Heb je voor deze tijd al een ontheffing nodig? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator om de mogelijkheden te bespreken.
  • Alle groepen die actief zijn tijdens de paddentrek, moeten geregistreerd zijn bij padden.nu om wettelijk padden te mogen over zetten. Is jouw werkgoep dat nog niet? Meld je aan via de website padden.nu. 

Onze vrijwilligerscoördinator, Kaat Willemse, is te bereiken via k.willemse@ravon.nl.

Vorig artikel Invasieve schimmel bedreigt Nederlandse salamanders met uitsterven
Volgend artikel Nieuwe visatlas van Nederland
Printen
1474

Theme picker

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top