12dec
2022
Vandaag verschijnt de derde editie van de RAVON-balans, hét jaaroverzicht dat laat zien hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van Nederland. Download de RAVON-balans hier.
Onze prachtige onderwaterwereld op groot scherm zien? Komend weekend is het zover, dan kun je 'Nederland Onder Water - duik in onze ongekende natuur' in de bioscoop gaan bekijken. Ga naar de website van Pathé voor kaarten.
Met in dit nummer o.a. artikelen over Rijksweg A12 als barrière voor de ringslang, Afrikaanse klauwkikker en MtDNA barcoding van exotische amfibieën. Voor nog geen €2,50 per maand ontvang je ons tijdschrift 4x per jaar èn steun je onze soorten.
Samen met je collega’s coördineer je de activiteiten van SoortenNL en ben je aanspreekpunt voor zowel intern als extern. Is organiseren je op het lijf geschreven, ben je een teamspeler en weet je anderen te motiveren en inspireren?
Kijk op Exoten nr. 43 is uit! Deze gratis digitale nieuwsbrief vol interessante informatie over exoten in Nederland verschijnt vier keer per jaar. Met in dit nr o.a. kalkoen, exotische boomkikkers, muntjak, boomwurger en Japanse zeepbelslak.
Natuurdata worden steeds belangrijker in het beleid. Hoe komen ze tot stand? Volg vrijdag 26 mei a.s. het webinar over natuurdata.
NRC ging met RAVON bioloog Edo Goverse op zoek naar ringslangen langs de Diemerzeedijk, tussen Amsterdam en Muiden.
Het gaat niet goed met de natuur in Nederland. Vanuit de EU en de VN zijn doelstellingen opgesteld om biodiversiteitsverlies te stoppen en om te buigen naar herstel vóór 2030. Daarom presenteerden IUCN NL, Naturalis, SoortenNL en Sovon op 22 mei jl. het Nationaal Dashboard Biodiversiteit.
Knakaal? Is dat een vissoort? Het is vooral de geuzennaam voor mechanisch beschadigde alen (en andere vissen) die langs de loop van de Waal in Nederland tot over de Duitse grens in de Rijn aanspoelen. Wil jij het onderzoek helpen? Kijk dan eens hier. Ervaring is niet nodig.
In de uitzending van 13 mei jl. bezoekt het TV-programma Vroege Vogels een locatie bij de Haringvlietdam, waar ‘onze’ vrijwilligers glasaal tellen. Mick van RAVON en vrijwilliger Wim geven tekst en uitleg.