Search
zondag 27 november 2022

Stages

Stichting RAVON doet onderzoek aan amfibieën, reptielen en vissen. In het onderzoeksprogramma staan op dit moment de onderstaande thema's centraal. Voor de verschillende items stellen we onderzoeksvragen op waarvoor vervolgens projecten worden geïnitieerd.

Voor zowel de bachelor- als masterfase formuleren we specifieke onderzoeksvragen, die een substantiële bijdrage leveren aan het overkoepelende onderzoek.

Let op: mocht je interesse hebben in een stage, neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende contactpersoon die bij de stage vermeld staat. Vanwege het hoge aantal aanvragen worden open sollicitaties niet in behandeling genomen.

Onderwerpen

Verspreiding

1

Stichting RAVON heeft een achterban van ongeveer 2000 betrokkenen, die jaarlijks vele waarnemingen inleveren. De databank bevatte eind 2010 zo’n 1,5 miljoen records. Deze data lenen zich natuurlijk bij uitstek voor data mining. Waarnemingen worden vaak volgens een bepaalde methodiek verzameld. Methodieken zijn niet altijd voor iedere soort even geschikt en vragen dan ook soms om verbetering. Je zou het monitoring op maat kunnen noemen.


Item: reptielen

Op dit moment zijn er geen stages over dit onderwerp beschikbaar.


Item: amfibieën

Op dit moment zijn er geen stages over dit onderwerp beschikbaar.


Item: vissen

 • Verspreidingsonderzoek zoetwatervissen
  Wil je graag veldwerkervaring opdoen en je kennis van vissoorten vergroten? Dan kun je meehelpen aan het verspreidingsonderzoek vissen. Met het NEM Meetprogramma Zoetwatervissen (www.ravon.nl/Help-mee/Tellen/Vissen/Zoek-een-soort) wordt de verspreiding van zoetwatervissen in Nederland in kaart gebracht en worden verspreidingstrends berekent van alle soorten.

  Tijdens deze stage bevis je wateren in zowel afgelegen natuurterreinen als het stedelijk gebied op zoek naar doelsoorten zoals grote modderkruiper, bittervoorn en beekprik. Inventarisaties worden hoofdzakelijk uitgevoerd met het schepnet en sporadisch gebeurt dit met een zegen. Voor enkele soorten ga je 's nachts op pad met een zaklamp.

  Een groot deel van deze stageopdracht bestaat uit zelfstandig veldwerk dat jij samen met een andere student uitvoert. Aanvullend op het veldwerk wordt er in overleg met jou een onderzoeksvraag opgesteld die jij tijdens je stage gaat beantwoorden.

  Niveau: MBO en HBO
  Periode: Januari t/m december 2023. Verder af te stemmen op de gewenste perioden vanuit de opleiding
  Locatie: Heel Nederland, uitgezonderd de provincie Limburg
  Begeleiders: Nymfe van Boekel en Mark Groen. Vragen en aanmelden kan via n.vanboekel@ravon.nl
  Belangrijk: Vanwege risico’s tijdens het veldwerk zoeken wij voor deze stage een duo (of groep). Je kan je ook zelfstandig aanmelden, in dat geval proberen wij je aan een andere student te koppelen. Het hebben van een rijbewijs, in ieder geval 1 persoon wanneer de stage in een duo wordt uitgevoerd, is een eis. Beschikking over een eigen auto, met ruimte voor een schepnet, waadpak en ander veldmateriaal, is zeer wenselijk. Gereden kilometers worden vergoed.
Vorig artikel Genetica
Volgend artikel Ziektes en parasieten
Printen
6037

Theme picker

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top