Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

dinsdag 18 juni 2024

Stages

RAVON voert onderzoek uit naar amfibieën, reptielen en vissen. In ons onderzoeksprogramma staan de onderstaande thema's centraal, klik op het thema waarin je geïnteresseerd bent om te zien of wij hiervoor een stage/afstudeermogelijkheden hebben. Wij bieden stageplekken voor zowel MBO, HBO als Master studenten.

Heb je interesse in één van de stageonderwerpen? Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon die bij het stageonderwerp vermeld staat.

We ontvangen een groot aantal stageverzoeken via open sollicitaties en kunnen ze helaas niet allemaal faciliteren. Reageer daarom a.u.b. gericht op de weergegeven stageopdrachten.

Glasaalonderzoek Zeeland & Zuid-Holland

Glasaalonderzoek Zeeland & Zuid-Holland

Datum & tijd: 1-2-2024 - 30-6-2024


In het voorjaar van 2024 gaat RAVON opnieuw aan de slag met verschillende glasaalonderzoeken in o.a. Zeeland en Zuid-Holland. Een belangrijk onderdeel van het glasaalonderzoek is de kruisnetmonitoring en het testen van de werking van vispassages bij gemalen/spuisluizen met merk-terugvangstonderzoek.

Wat ga je doen?
Je gaat enkele avonden per week op pad om na zonsondergang te vissen met een kruisnet. Hierbij tel en noteer je alle jonge palingen, driedoornige stekelbaarzen en andere vissoorten die je vangt. Om de veiligheid te waarborgen tijdens het vissen langs de waterkant werk je als koppel. In het vroege voorjaar is het weer soms bar en boos, maar gelukkig staat daar veel gezelligheid en spanning over het aantal glasalen in het net tegenover. Gaandeweg leer je alle vissen die je vangt te herkennen, waardoor je veel soortenkennis opdoet. Ook ga je helpen bij andere onderzoeken, zoals de Passagecheck, waar je o.a. gaat vissen in teams van vrijwilligers en andere studenten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een eigen onderzoeksvraag.

Meer informatie over de kruisnetmonitoring is te vinden op www.ravon.nl/glasaal.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten die:
- Flexibel inzetbaar en enkele avonden per week beschikbaar zijn
- Zelfstandig en in teams kunnen werken
- Actief communiceren met andere studenten, collega’s en vrijwilligers en een open houding hebben
- Flexibel zijn en in staat om te improviseren tijdens veldwerk
- Bij voorkeur een rijbewijs hebben

Lijkt het jou leuk om mee te helpen aan dit onderzoek en je in te zetten voor een bedreigde diersoort tijdens je stage? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Jisk van den Ende (j.vandenende@ravon.nl) of Maurice Kooiman (m.kooiman@ravon.nl).

NIVEAU: MBO
PERIODE: februari tot en met juni 2024, met het zwaartepunt in april (de piek van de glasaalintrek).
BEGELEIDER(S): Inez van Erp (06-40997502). 

 

 

Vorig artikel Bescherming van Antilliaanse leguaan populatie door monitoring van niet-inheemse leguanen op Sint Eustatius
Printen
494

Logo S-bb Erkend leerbedrijfRAVON is officieel erkend als leerbedrijf voor de opleidingen: Coördinator duurzaamheid (25996), Onderzoeker leefomgeving (25581), Opzichter/uitvoerder groene ruimte (25617) en Business Administration & Control Specialist (25725).

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top