Search
maandag 27 maart 2023

Platform Geelbuikvuurpad en Vroedmeesterpad

Het Platform Geelbuikvuurpad en Vroedmeesterpad heeft sinds 2000 als doel om de verschillende groepen die zich met deze twee bedreigde en beschermde paddensoorten bezig houden bij elkaar te brengen: de professionals, de terreineigenaren en de buurtbewoners. In de loop van de jaren is een groep deskundigen ontstaan verdeeld over het heuvelland.

Het Platform is een plek waar alle actoren in zijn verenigd om kennis en kunde uit te wisselen. De laatste jaren wordt er intensiever namens het Platform met deelnemers gewerkt voor zowel de jaarlijks monitoring van populaties als actuele habitatkwaliteit en onderhoud. Dankzij deze grote groep zijn de lijntjes tussen waarnemers en terreineigenaren (zowel natuurbeschermingsorganisaties, gemeenten, waterschap als particulieren) zeer kort, en is er sprake van een zeer efficiënte en constructieve samenwerking. Kennis en ervaring worden gedeeld en omgezet in raad en daad. Alle deelnemers van het platform ontvangen een nieuwsbrief over en zijn welkom op de bijeenkomsten.

Het Platform wordt geleidt door Stichting RAVON en Natuurbalans-Limes Divergens BV en wordt (financieel) ondersteund door de Provincie Limburg.

Contact

Edo Goverse (secretariaat)
E-mail: klik hier

Logo Provincie Limburg
Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top