Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zondag 25 februari 2024

Platform Geelbuikvuurpad en Vroedmeesterpad

Het Platform Geelbuikvuurpad en Vroedmeesterpad heeft sinds 2000 als doel om de verschillende groepen die zich met deze twee bedreigde en beschermde paddensoorten bezig houden bij elkaar te brengen: de professionals, de terreineigenaren en de buurtbewoners. In de loop van de jaren is een groep deskundigen ontstaan verdeeld over het heuvelland.

Het Platform is een plek waar alle actoren in zijn verenigd om kennis en kunde uit te wisselen. De laatste jaren wordt er intensiever namens het Platform met deelnemers gewerkt voor zowel de jaarlijks monitoring van populaties als actuele habitatkwaliteit en onderhoud. Dankzij deze grote groep zijn de lijntjes tussen waarnemers en terreineigenaren (zowel natuurbeschermingsorganisaties, gemeenten, waterschap als particulieren) zeer kort, en is er sprake van een zeer efficiënte en constructieve samenwerking. Kennis en ervaring worden gedeeld en omgezet in raad en daad. Alle deelnemers van het platform ontvangen een nieuwsbrief over en zijn welkom op de bijeenkomsten.

Het Platform wordt geleidt door Stichting RAVON en Natuurbalans-Limes Divergens BV en wordt (financieel) ondersteund door de Provincie Limburg.

Filmpje Meetprogramma Geelbuikvuurpad
Voor de monitoring geelbuikvuurpad is nu een nieuw instructiefilmpje beschikbaar. Hierin laten we in enkele minuten zien hoe je een goede monitoringsronde kunt uitvoeren.

 

Contact

Naomi Lambrikx (secretariaat)
E-mail: n.lambrikx@ravon.nl

Logo Provincie Limburg
Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top