Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

maandag 20 mei 2024

Nieuws

Inventarisatieweekend Lüneburger Heide

RAVON

Evenement datum: 11-8-2023 - 13-8-2023 Exporteren evenement

Inventarisatieweekend Lüneburger Heide

RAVON organiseert samen met een Duitse collega en beheerder de tweede editie van het Lüneburger Heide inventarisatieweekend van vrijdagmiddag 11 augustus tot en met zondagmiddag 13 augustus.

De Lüneburger Heide
Dit immense natuurgebied tussen Hamburg en Hannover is qua grootte en landschap wel enigszins vergelijkbaar met de Veluwe, met het verschil dat de verspreiding van reptielen en amfibieën op de Lüneburger Heide nog veel minder in kaart is gebracht en dringend actualisatie behoeft.

Soortenrijk
De reptielen die op de Lüneburger Heide leven, komen aardig overeen met de Nederlandse soorten; alleen de muurhagedis ontbreekt. En de ringslang die er voorkomt, behoort sinds een aantal jaar tot een andere soort dan we in Nederland hebben (Natrix natrix versus Natrix helvetica). Qua amfibieën is de Lüneburger Heide juist wat soortenrijker dan vergelijkbare gebieden in Nederland. Naast de ‘normale’ soorten leven hier onder andere de knoflookpad, springkikker, vinpootsalamander en vuursalamander.
Natuurlijk komen er ook andere soorten voor op de Lüneburger Heide, denk hierbij aan het korhoen, zwarte ooievaar, kraanvogel en de wolf.

Organisatie
Met de Duitse collega’s regelen wij de betredingstoestemming en vergunningen. De Lüneburger Heide is groot en grotendeels autovrij, daarom worden wij begeleid naar de perfecte plekjes.

Overnachtingen
We overnachten in groepsaccommodaties in het midden van het natuurgebied. De kamers variëren in grootte van 1-6 personen met gedeelde douche en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte waar we samen ontbijten en ’s avonds gezellig een drankje kunnen nuttigen.

Eten
Het ontbijt is inclusief bij de groepsaccommodatie. Daarnaast krijgen we op zaterdag een lunch mee voor in het veld en zullen we die avond genieten van een heerlijke maaltijd. Op zondag wordt de lunch verzorgt door onze Duitse vrienden. Voor vrijdagavond willen we iedereen vragen iets lekkers mee te nemen voor het avondeten om met z’n allen te delen als één groot buffet (potluck dinner). Voor drankjes maken we een gezamenlijke geldpot, waar iedereen een nog nader te bepalen bedrag inlegt, neem dus ook wat contant geld mee.

Vervoer
Het vervoer naar, terug en tijdens het weekend zijn voor eigen rekening en moet je zelf organiseren. Maar wij helpen natuurlijk wel mee met bemiddeling voor carpoolen.

In het nationaal park Lüneburger Heide is geen doorgaand verkeer mogelijk. Al het transport binnen het park wordt via de Duitse beheerder geregeld. Voor de aankomst en vertrek naar de groepsaccommodaties is een transit vergunning nodig.

Aanmelden Vanaf 1 juli kun je je op deze website inschrijven voor het weekend. De aanmelding is op volgorde van binnenkomst, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt! De aanmelding is pas definitief als je het bedrag hebt overgemaakt.
De kosten voor het inventarisatieweekend bedragen € 125,- per persoon.

Aanmelden

Printen
Tags:
Waardeer dit artikel
5.0

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top