Search
maandag 27 maart 2023

Stages

Stichting RAVON doet onderzoek aan amfibieën, reptielen en vissen. In het onderzoeksprogramma staan op dit moment de onderstaande thema's centraal. Voor de verschillende items stellen we onderzoeksvragen op waarvoor vervolgens projecten worden geïnitieerd.

Voor zowel de bachelor- als masterfase formuleren we specifieke onderzoeksvragen, die een substantiële bijdrage leveren aan het overkoepelende onderzoek.

Let op: mocht je interesse hebben in een stage, neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende contactpersoon die bij de stage vermeld staat. Vanwege het hoge aantal aanvragen worden open sollicitaties niet in behandeling genomen.

Onderwerpen

Ziektes en parasieten

Ziektes bij amfibieën en reptielen: RAVON doet onderzoek naar verschillende ziektes die voorkomen bij reptielen, amfibieën en vissen.


Item: Paddenvlieg

RAVON doet in samenwerking met diverse onderzoeksinstituten onderzoek naar diverse aspecten van de ecologie, taxonomie, verspreiding en habitat van de groene paddenvlieg (Lucilia bufonivora). Dit vliegje is een obligate amfibieënparasiet en voor menig natuurliefhebber een bekende verschijning in de zomermaanden. In de aankomende jaren wordt dit onderzoek voortgezet. Voor het aankomende seizoen zoeken wij studenten voor twee verschillende onderzoeken:

 • Desktopstudie (GIS-analayse)
  Het eerste onderzoek betreft een desktopstudie (GIS-analyse) naar de verspreiding van de soort in Nederland. Specifiek wordt gekeken naar welke aspecten, van klimaat, bodemtypes tot vegetatie het voorkomen van de paddenvlieg beschrijft en voorspelt. De beoogd kandidaat is idealiter een Masterstudent (biologie) met een specialisatie GIS en/of Bioinformatica.

  NIVEAU: Masterstudent (biologie)
  PERIODE: 2024
  BEGELEIDER(S): Tariq Stark. Voor vragen, t.stark@ravon.nl
 • Onderzoek gastheerspectrum van groene paddenvlieg
  Het tweede onderwerp behelst een onderzoek naar het gastheerspectrum van de groene paddenvlieg in Nederland. Veldwerk is zeer een belangrijk component van deze studie (medio juni – begin september). HBO en MBO- niveau 4 studenten van diverse groene opleidingen kunnen op dit onderwerp solliciteren.

  NIVEAU: MBO niveau 4 & HBO
  PERIODE: 2024
  BEGELEIDER(S): Tariq Stark. Voor vragen, t.stark@ravon.nl
Vorig artikel Verspreiding
Printen
5782

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top