Search
maandag 27 maart 2023

Stages

Stichting RAVON doet onderzoek aan amfibieën, reptielen en vissen. In het onderzoeksprogramma staan op dit moment de onderstaande thema's centraal. Voor de verschillende items stellen we onderzoeksvragen op waarvoor vervolgens projecten worden geïnitieerd.

Voor zowel de bachelor- als masterfase formuleren we specifieke onderzoeksvragen, die een substantiële bijdrage leveren aan het overkoepelende onderzoek.

Let op: mocht je interesse hebben in een stage, neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende contactpersoon die bij de stage vermeld staat. Vanwege het hoge aantal aanvragen worden open sollicitaties niet in behandeling genomen.

Onderwerpen

Genetica

Genetica zal in de nabije toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het natuurbehoud. Genetische variatie in populaties is de basis voor biodiversiteit in een ecosysteem en binnen soorten. Wanneer de habitat van een bedreigde soort geschikt is maar de soort zelf lijdt onder genetische erosie of een populatie uit oude dieren bestaat en er geen succesvolle voortplanting is of uitwisseling van genen dan is de kans groot dat de aanwezigheid van een geschikt habitat alleen niet meer voldoet om een soort uit het dal te krijgen en een populatie uiteindelijk uitsterft. Daarom is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de genetische samenstelling van populaties in Nederland maar ook lokaal van ernstig bedreigde soorten.

Stageonderwerpen:

  • Er zijn op dit moment geen stageonderwerpen over genetica.
Vorig artikel Exoten
Volgend artikel Verspreiding
Printen
3672

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top