Search
woensdag 6 juli 2022

Stages

Stichting RAVON doet onderzoek aan amfibieën, reptielen en vissen. In het onderzoeksprogramma staan op dit moment de onderstaande thema's centraal. Voor de verschillende items stellen we onderzoeksvragen op waarvoor vervolgens projecten worden geïnitieerd.

Voor zowel de bachelor- als masterfase formuleren we specifieke onderzoeksvragen, die een substantiële bijdrage leveren aan het overkoepelende onderzoek.

Let op: mocht je interesse hebben in een stage, neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende contactpersoon die bij de stage vermeld staat. Vanwege het hoge aantal aanvragen worden open sollicitaties niet in behandeling genomen.

Onderwerpen

Buitenlandse stages

Sinds een aantal jaren doet RAVON onderzoek aan reptielen in het Nederlands Caribisch gebied.

Item: Antilliaanse leguaan

 • Ecologisch onderzoek naar reproductie en juvenielen van de Antilliaanse leguaan (Iguana delicatissima) op St. Eustatius
  De Antilliaanse leguaan is een met uitsterven bedreigde endemische soort binnen de Kleine Antillen waar die voortkomt op meerdere eilanden. Ondanks de kritieke conservatie status van de soort is weinig bekend over de reproductie periode. Binnen dit onderzoeksproject zal je ecologisch onderzoek doen naar de nesten en juveniele leguanen die daaruit komen, en vragen beantwoorden zoals: waar zijn nestplaatsen, welke variabelen zijn belangrijk voor nestplaatsen, hoeveel leguanen leggen nesten en hoeveel eieren komen uit, wat is de grootste dreiging voor baby leguanen, en hoever migreren zij van het nest? Binnen dit project zal je onder andere gebruik maken van survey methodes, camera vallen, en radio tracking technieken om je data te verzamelen.

  Beschik je over een grote zelfstandigheid, kan je gedetailleerd werken, en spreek en schrijf je goed Engels? Dan is dit project mogelijk een goede uitdaging voor jou. Een belangrijke voorwaarde is dat je de gehele periode aanwezig bent op St. Eustatius.

  ER ZIJN INMIDDELS VOLDOENDE AANMELDINGEN. AANMELDEN VOOR DEZE STAGE IS NIET MEER MOGELIJK

  NIVEAU: HBO, WO
  PERIODE: half juni – half december 2022
  BEGELEIDER(S): RAVON, WUR, RU, T. van den Burg.
Vorig artikel Bescherming
Volgend artikel Communicatie
Printen
5353

Theme picker

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top