Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

Wij zijn RAVON

Wij zijn RAVON

Wie we zijn

RAVON is al 35 jaar de onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie zonder winstoogmerk die, tezamen met veel vrijwilligers, inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebieden beschermt. We beschermen onze soorten door ze goed te begrijpen middels onderzoek en met deze kennis te adviseren, projecten uit te voeren en te sturen op beter beleid en wetgeving. RAVON zet zich al meer dan 10 jaar in voor een palingvriendelijker Nederland. 

De paling is sinds de jaren ‘80 sterk achteruitgegaan vanwege een combinatie van aanwijbare oorzaken, als: obstakels op trekroutes, geïntroduceerde ziekten, vervuiling en visserij. Mogelijk spelen ook de gevolgen van klimaatverandering een rol.

Aalbeheerplan
Vanaf 2007 is in heel Europa gewerkt aan herstel van de soort via de Aalverordening. In Nederland wordt dat sinds 2009 gedaan in het zogenaamde Aalbeheerplan. De belangrijkste inspanning daaronder zijn beperking van visserij, uitzet van glasaal en de ambitie om blokkades op de knelpunten op te lossen. Vooralsnog leiden de inspanningen niet tot integraal herstel van de aalpopulatie.

Integrale aanpak
Om voor Nederland de situatie te verbeteren werkt RAVON aan een integrale aanpak met de visie dat aal effectief Nederland in moet kunnen, hier veilig en schoon moet opgroeien en weer onbeschadigd naar zee kan zwemmen. RAVON brengt daarom kennisvragen en bedreigingen in beeld en zoekt vanuit de knelpunten naar kansen en verbeterpunten. RAVON wil integrale samenwerking en verbetering van mogelijkheden voor aal stimuleren.

Wat doet RAVON precies?
Daarom werkt RAVON aan een aantal belangrijke onderwerpen. Klik op Wat doet RAVON voor de paling? om te zien welke dit zijn. 

Foto: groepsfoto van vrijwilligers van de glasaalmonitoring (Mark Groen).

 

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top