Search
zaterdag 17 april 2021

Ontheffing aanvragen

RAVON is gemachtigd door het ministerie van Economische Zaken, om ontheffingen uit te geven op de Wet Natuurbescherming. Deze ontheffing geldt voor de verbodsbepalingen voor beschermde reptielen, amfibieën en vissen. Deze ontheffing is nadrukkelijk geen betredingsvergunning, of een ontheffing op basis van andere wetten en regelingen. De ontheffing is geldig tot 24 mei 2021 (en geldt dus ook als ontheffing voor het vangen van soorten van de nieuwe Natuurwet). Na 24 mei a.s. zijn provinciale ontheffingen nodig. Die zijn door RAVON aangevraagd en we hopen zo spoedig mogelijk de nieuwe provinciale machtigingen voor vrijwilligers via onze website geregeld te krijgen. Houd de website wat dat betreft goed in de gaten! Gebruik zo lang de tot 24 mei geldende vergunning en geef eventueel na 24 mei bij een controle in het veld aan dat een nieuwe vergunning/machtiging er aan komt.

U kunt een ontheffing aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt de ontheffing vervolgens per e-mail.

Let op! De ontheffing is alleen geldig als deze geregistreerd is via het formulier op www.ravon.nl/ontheffing. Bij controle kan worden gekeken of u bij RAVON in de database staat. Iedereen moet de ontheffing dus individueel aanvragen via het formulier.

Visserijwet

Voor het gebruik van een schepnet is sinds 1 januari 2013 geen ontheffing meer nodig op de Visserijwet.

Wet op de Dierproeven

RAVON is vergunninghouder om 'dierproeven' te mogen doen, dat betekent dat we ontheffing kunnen aanvragen op de Wet op de Dierproeven. Wil je een handeling aan dieren uitvoeren (DNA verzamelen, zender onderzoek opzetten) ten behoeve van het beantwoorden van een wetenschappelijke vraag, neem dan contact op met RAVON via het secretariaat (kantoor@ravon.nl, 024 - 7410600).

Aanvragen ontheffing

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top