Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

Verspreiding

VerspreidingskaartRAVON verzamelt verspreidingsgegevens van de amfibieën, reptielen en vissen van Nederland. Door continue actualisatie van deze gegevens kunnen veranderingen in de verspreiding van soorten tijdig worden gesignaleerd. Onze databanken wordt gebruikt voor onder andere verspreidingskaartjes, landelijke en regionale atlassen. Daarnaast is het mogelijk met kennis over de verspreiding van soorten specifieke inrichtings- en beheersadviezen te geven voor natuurgebieden, maar ook voor stedelijk gebied en het buitengebied. Jaarlijks wordt deze databank dan ook talloze malen geraadpleegd voor beheer, ruimtelijke ordening en onderwijs.

Databank

Vrijwilligers verzamelen de meeste gegevens, maar een aanzienlijk deel van de data is ook afkomstig uit onderzoek door onze kantoormedewerkers, bijvoorbeeld uit inventarisaties. Ook door gegevens uit te wisselen met andere organisaties wordt de beschikbare kennis optimaal benut. De goedgekeurde gegevens worden opgenomen in de Nationale databank Flora en Fauna (de NDFF). Gegevens worden gecontroleerd op betrouwbaarheid voor deze in de NDFF worden opgenomen.

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top