Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

Stierkikker & Chytridiomycose

Rapport Amerikaanse stierkikker Chytridiomycose In 2010 heeft RAVON in opdracht van Team Invasieve Exoten een gecombineerde risicoanalyse geschreven voor de Amerikaanse brulkikker en de amfibieschimmel Batrachochytrium dendrobatidis (Bd; de schimmel die de dodelijke ziekte chytridiomycose kan veroorzaken). 

Risico

Het risico van binnenkomst, vestiging en de dispersie capaciteit van Bd is groot, en hiermee is de impact van de schimmel op vrijlevende amfibieen groot. De impact van het voorkomen van Bd bij gehouden amfibieen is 'matig'. Het is mogelijk deze dieren effectief te behandelen.

Referentie: Spitzen - van der Sluijs & R. Zollinger. 2010. Risk Assessment on the American bullfrog and the fungus Batrachochytrium dendrobatidis. Stichting RAVON, Nijmegen, the Netherlands

 

 

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top