Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

dinsdag 23 april 2024

Cursussen & workshops

Excursie RAVON

RAVON biedt diverse cursussen aan op het gebied van zoetwatervissen, amfibieën en reptielen. De basiscursussen Zoetwatervissen en Reptielen en Amfibieën zijn bedoeld om vrijwilligers en professionals op weg te helpen met deze soortgroepen. De cursussen bestaan uit één dagdeel theorie, gevolgd door een praktijkgedeelte. Er wordt daarbij ingegaan op de herkenning, ecologie, inventarisatiemogelijkheden, wetgeving en relatie met water- en natuurbeheer. Zie de agenda voor het actuele aanbod met open inschrijving voor vrijwilligers. Daarnaast kunnen de cursussen op aanvraag door het hele land worden gegeven. Vragen over deze cursussen kunt u stellen via kantoor@ravon.nl.

Voor gevorderden en professionals zijn ook vervolgcursussen mogelijk met verdieping of over aanvullende onderwerpen. Deze kunnen o.a. ‘in company’ gegeven worden, bijvoorbeeld voor een Waterschap, terreinbeheerder, agrarisch natuurbeheercollectief, opsporingsinstanties, etc.. Voor in company-trainingen vragen wij u contact met ons op te nemen om een en ander door te spreken. Voor zoetwatervissen neemt u hiervoor contact op met Martijn Schiphouwer (martijn.schiphouwer@ravon.nl). Voor amfibieën en reptielen met Jeroen van Delft (j.v.delft@ravon.nl). Belt u hen ook gerust voor uw specifieke wensen rond cursussen, want maatwerk is mogelijk!

Agenda

Contact herpetofauna

Jeroen van Delft Jeroen van Delft
j.vandelft@ravon.nl
024-7410600

Contact vissen

Martijn SchiphouwerMartijn Schiphouwer
martijn.schiphouwer@ravon.nl
024-7410600

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top