Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

maandag 22 april 2024

Steun RAVON als organisatie

Ringslang. Foto: Jelger Herder

Door RAVON te steunen kun jij het MVO-beleid van jouw organisatie een concreet gezicht geven op een manier die bij daarbij past. Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is al 35 jaar dè natuurorganisatie zonder winstoogmerk, die de reptielen, amfibieën en vissen van ons land beschermt en ze een stem geeft. Dit doen we samen met duizenden vrijwilligers, donateurs en organisaties.

Samen zetten we ons in voor onze soortengroepen en het bredere belang van de natuur en biodiversiteit. We werken daarbij samen met uiteenlopende organisaties, instellingen, overheden en bedrijven. Ook jouw organisatie kan ons helpen om reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebied beter te beschermen.

Er is veel mogelijk

Er zijn allerlei manieren waarop jouw organisatie RAVON kan steunen. Denk bijvoorbeeld aan een donatie, subsidie of een samenwerking binnen een specifiek project. RAVON werkt samen met een groot aantal organisaties en instellingen, klik hier.

Neem contact op

Overweeg je om ons te steunen, in welke vorm dan ook? Neem dan contact op met Karin Akkers (directeur RAVON en FLORON) en bekijk samne met haar.  de mogelijkheden: kantoor@ravon.nl | 024 – 7410 600

Nieuws

Wonderlijke wezens, die amfibieën! 6mrt
2024

Wonderlijke wezens, die amfibieën!

Natuurfilmer Arthur de Bruin maakte met de mini-docu van 1 minuut "Wonderlijke wezens, die die amfibieën!" een ode aan de amfibieen van ons land.

 

 

1Laatste

Wat doet RAVON?

RAVON is al ruim 35 jaar de onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie zonder winstoogmerk die, tezamen met veel vrijwilligers, inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebieden beschermt. We doen onderzoek, delen kennis en advies, voeren projecten uit en sturen op beter beleid en wetgeving.

Hoe gaat het met de reptielen, amfibieen en vissen van ons land?

Dat staat in de RAVON balans, die jaarlijks verschijnt. De RAVON balans is gratis te downloaden.

Mee op excursie?

Kijk hieronder of ga voor meer excursies naar www.ravon.nl/agenda.

Aanleggen broeihopen 't Weegje

Aanleggen broeihopen 't Weegje

Werkgroep Ringslangen Zuid-Holland

Datum & tijd: 6-4-2024 10:00 - 14:00


In Natuurgebied 't Weegje gaan we dit jaar nieuwe broeihopen aanleggen voor de inheemse ringslang Natrix helvetica. Zin om een steentje bij te dragen door mee te helpen bij het aanleggen van een nieuwe voortplantingsplek voor ringslangen? Help mee en meld je aan! Wie weet komen we wel ringslangen tegen tijdens het maken van een broeihoop!

Verzameltijd: 10.00 uur
Eindtijd: Ca. 14.00 uur
Verzamelen: Verzamelen op parkeerterrein restaurant Het Praathuis (zaterdags gesloten), 't Weegje 4, Waddinxveen. Van hieruit splitsen we ons op in 2 groepen, elke groep gaat een broeihoop aanleggen. Materieel, mest en snippers wordt verzorgd door de boswachter van Staatsbosbeheer.

Aanmelden: erwin_v_b@hotmail.com o.v.v. broeihopen 't Weegje

Tips: Neem handschoenen mee. Bij natte omstandigheden zijn laarzen gewenst. En tenslotte een goed humeur!

Printen
71

Natuurfilmer en visonderzoeker Arthur de Bruin maakte voor RAVON een aantal korte filmpjes die de schoonheid van de Nederlandse "onderwaternatuur" prachtig in beeld brengen. 

 

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top