Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

maandag 22 april 2024

Steun RAVON als organisatie

Ringslang. Foto: Jelger Herder

Door RAVON te steunen kun jij het MVO-beleid van jouw organisatie een concreet gezicht geven op een manier die bij daarbij past. Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is al 35 jaar dè natuurorganisatie zonder winstoogmerk, die de reptielen, amfibieën en vissen van ons land beschermt en ze een stem geeft. Dit doen we samen met duizenden vrijwilligers, donateurs en organisaties.

Samen zetten we ons in voor onze soortengroepen en het bredere belang van de natuur en biodiversiteit. We werken daarbij samen met uiteenlopende organisaties, instellingen, overheden en bedrijven. Ook jouw organisatie kan ons helpen om reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebied beter te beschermen.

Er is veel mogelijk

Er zijn allerlei manieren waarop jouw organisatie RAVON kan steunen. Denk bijvoorbeeld aan een donatie, subsidie of een samenwerking binnen een specifiek project. RAVON werkt samen met een groot aantal organisaties en instellingen, klik hier.

Neem contact op

Overweeg je om ons te steunen, in welke vorm dan ook? Neem dan contact op met Karin Akkers (directeur RAVON en FLORON) en bekijk samne met haar.  de mogelijkheden: kantoor@ravon.nl | 024 – 7410 600

Nieuws

RAVON–balans 2022: hoe gaat het met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land? 12dec
2022

RAVON–balans 2022: hoe gaat het met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land?

Vandaag verschijnt de derde editie van de RAVON-balans, hét jaaroverzicht dat laat zien hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van Nederland. Download de RAVON-balans hier. 
Eerste34Laatste

Wat doet RAVON?

RAVON is al ruim 35 jaar de onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie zonder winstoogmerk die, tezamen met veel vrijwilligers, inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebieden beschermt. We doen onderzoek, delen kennis en advies, voeren projecten uit en sturen op beter beleid en wetgeving.

Hoe gaat het met de reptielen, amfibieen en vissen van ons land?

Dat staat in de RAVON balans, die jaarlijks verschijnt. De RAVON balans is gratis te downloaden.

Mee op excursie?

Kijk hieronder of ga voor meer excursies naar www.ravon.nl/agenda.

Avondfietsexcursie rugstreeppadden luisteren Waterland

RAVON Noord-Holland

Avondfietsexcursie rugstreeppadden luisteren Waterland

De rugstreeppad is herkenbaar aan zijn gele rugstreep. Maar ook karakteristiek is het geluid dat de rugstreeppad produceert. We gaan op de fiets ’s avonds Waterland in om aan de hand van de kooractiviteit (geluid) de aanwezigheid van de rugstreeppad in beeld te brengen.

Natuurfilmer en visonderzoeker Arthur de Bruin maakte voor RAVON een aantal korte filmpjes die de schoonheid van de Nederlandse "onderwaternatuur" prachtig in beeld brengen. 

 

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top