Search
zondag 1 oktober 2023

Agenda

Er zullen de komende maanden weer excursies en andere activiteiten gepland worden: kijk voor actuele informatie regelmatig op deze activiteitenpagina.

Wilt u uw activiteit(en) opnemen in deze agenda, geef dit dan door aan redactie@ravon.nl.

Categories

Vissenexcursie Oeffelse Raam bij Oeffelt

Vissenexcursie Oeffelse Raam bij Oeffelt

Datum & tijd: 12-10-2019 10:00 - 15:30


Visexcursie Oeffeltse Raam

Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en beken. Zij werken samen met onder meer agrarische natuurverenigingen, hengelsportverenigingen en natuurorganisaties om die doelen te realiseren. Zaterdag 12 oktober kunnen belangstellenden dat met eigen ogen zien in de Oeffeltse Raam vlak bij de overloop in de Maas ten noorden van Oeffelt. 

De variatie in vogels en zoogdieren zegt veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Vissen leiden veelal een verborgen bestaan, maar een gevarieerde visstand zegt veel over de kwaliteit van het water. Daar is belangrijke informatie voor Aa en Maas en RAVON. Tijdens de visexcursie 12 oktober in de Oeffeltse Raam laten Waterschap Aa en Maas en RAVON belangstellenden zien hoe zij onderzoek doen naar de visstand in sloten en beken.

‘Vissenjacht’

Voor belangstellenden bestaat een mogelijkheid om met een professioneel schepnet en een waadpak op ‘jacht te gaan’ naar vis. Het doel is om zoveel mogelijk soorten te vangen. In de sloten en beken leven verschillende vissoorten waaronder; stekelbaarsjes, rivierdonderpad, het bermpje, bittervoorn, riviergrondel en kleine modderkruiper. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken Waterschap Aa en Maas en RAVON om de mogelijkheden voor vissen binnen het watersysteem te verbeteren.

Locatie en aanmelden

Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis en bijzondere kennis van vissen is niet nodig. De excursie start op 12 oktober om 10.00 uur en is rond 15.30 uur afgelopen. Heb je belangstelling? Mail dan je naam, adres en contactgegevens naar Stichting RAVON, Maurice Kooiman: m.kooiman@ravon.nl Na 9 oktober 2019 ontvang je meer informatie over het programma en de locatie.

Printen
1809 Waardeer dit artikel
Geen waardering

Zoek evenement

RAVON-dag RAVON Miranda de Kock

RAVON-dag

Locatie: Nijmegen
Datum: Zaterdag 11 november 2023
Meer informatie: www.ravon.nl/ravondag


Hemelvaartweekend

Locatie: Limburg
Datum: 8 t/m 12 mei 2024
Meer informatie: www.ravon.nl/hemelvaartweekend


Vissenweekend Harry Kuypers

Vissenweekend

Locatie: Noord-Holland
Datum: 11 t/m 13 oktober 2024
Meer informatie: www.ravon.nl/vissenweekend

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers, inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. 

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top