Search
zondag 26 januari 2020

Agenda

Er zullen de komende maanden weer veel excursies en andere activiteiten gepland worden: kijk voor actuele informatie regelmatig op deze activiteitenpagina.

Wilt u uw activiteit(en) opnemen in deze agenda, geef dit dan door aan redactie@ravon.nl.

Filter activiteit op soortgroep

Toon alle soortgroepen

Vissen excursie Hooge raam & Sambeekse Uitwatering (omgeving Boxmeer, Noord-Brabant)

Vissen excursie Hooge raam & Sambeekse Uitwatering (omgeving Boxmeer, Noord-Brabant)

Datum & tijd: 21-9-2019 10:00 - 15:30


Visexcursie Hooge Raam en Samsbeekse Uitwatering

Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en beken. Zij werken samen met onder meer agrarische natuurverenigingen, hengelsportverenigingen en natuurorganisaties om die doelen te realiseren. Zaterdag 21 september kunnen belangstellenden dat met eigen ogen zien in de Hooge Raam tussen Langenboom en Escharen en in de Samsbeekse Uitwatering.

De variatie in vogels en zoogdieren zegt veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Vissen leiden veelal een verborgen bestaan, maar een gevarieerde visstand zegt veel over de kwaliteit van het water. Daar is belangrijke informatie voor Aa en Maas en RAVON. Tijdens de visexcursie 21 september in de Hooge Raam en Samsbeekse Uitwatering laten Waterschap Aa en Maas en RAVON belangstellenden zien hoe zij onderzoek doen naar de visstand in sloten en beken.

‘Vissenjacht’

Voor belangstellenden bestaat een mogelijkheid om met een professioneel schepnet en een waadpak op ‘jacht te gaan’ naar vis. Het doel is om zoveel mogelijk soorten te vangen. In de sloten en beken leven verschillende vissoorten waaronder; stekelbaarsjes, rivierdonderpad, het bermpje, bittervoorn, riviergrondel en kleine modderkruiper. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken Waterschap Aa en Maas en RAVON om de mogelijkheden voor vissen binnen het watersysteem te verbeteren.

In 2015 vingen wij tijdens een soortgelijke excursie welgeteld 21 vissoorten in de Samsbeekse Uitwatering. Dit jaar gaan wij hier weer met de zegen vissen en hopen dit aantal te overtreffen!

Locatie en aanmelden

Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis en bijzondere kennis van vissen is niet nodig. De excursie start op 21 september om 10.00 uur en is rond 15.30 uur afgelopen. Heb je belangstelling? Mail dan je naam, adres en contactgegevens naar Stichting RAVON, Mick Vos: m.vos@ravon.nl Na 18 september 2019 ontvang je meer informatie over het programma en de locatie.

Printen
244 Waardeer dit artikel
Geen waardering

Theme picker

Zoek evenement

Hemelvaartweekend

Locatie: Noord-Brabant
Datum: woensdagavond 20 mei t/m zondag 24 mei
Meer informatie: www.ravon.nl/hemelvaartweekend


Vissenweekend Harry Kuypers

Vissenweekend

Locatie: Onbekend
Datum: 2020, exacte datum n.t.b.
Meer informatie: www.ravon.nl/vissenweekend

RAVON-dag RAVON Miranda de Kock

RAVON-dag

Locatie: Nijmegen
Datum: Zaterdag 14 november 2020
Meer informatie: www.ravon.nl/ravondag


Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top