Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

dinsdag 18 juni 2024

Agenda

Er zullen de komende maanden weer excursies en andere activiteiten gepland worden: kijk voor actuele informatie regelmatig op deze activiteitenpagina.

Wilt u uw activiteit(en) opnemen in deze agenda, geef dit dan door aan redactie@ravon.nl.

Categories

Gelderse Natuurmakersdagen

Gelderse Natuurmakersdagen

2 & 3 juni 2023

Datum & tijd: 2-6-2023 - 3-6-2023


Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni organiseren wij de eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen. Twee dagen vol excursies in natuurgebieden, natuur in de stad en natuur op het platteland. Natuurvrijwilligers leiden je rond en laten je zien hoe zij bijdragen aan de natuur. Je bent van harte welkom om mee te gaan op excursie. 

Excursies in de natuur, in de stad én het platteland 
Tijdens de Gelderse Natuurmakersdagen laten natuurvrijwilligers zien waar zij aan werken en wat het oplevert voor de natuur. De excursies vinden plaats in de hele provincie. Daar waar de vrijwilligers werkzaam zijn: in de natuurgebieden, op het platteland én ook in de stad. Een grote diversiteit aan natuurorganisaties en natuurvrijwilligers doen mee. Leer hoe visonderzoek werkt, zie wat er voor planten en dieren in de stad gedaan wordt, bezoek een biologische boerderij, ontdek hoe voedselbossen werken of ga op expeditie door prachtige Gelderse natuurgebieden. Er is voor ieder wat wils!   

Eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen 
In Gelderland werken ruim 20.000 natuurvrijwilligers aan natuur en landschap. Zij zijn aangesloten bij een verscheidenheid aan natuur- en vrijwilligersorganisaties en leveren een belangrijke bijdrage aan het beheer van natuurgebieden, de aanleg van bomen en struiken in het landelijk gebied, monitoringswerk en zijn de onmisbare kracht achter vele vergroeningsinitiatieven in steden. Natuurvrijwilligerswerk is daarmee van grote waarde voor het herstel van de biodiversiteit, het behoud van historische cultuurlandschappen en onze natuurgebieden. Hiervoor zijn we alle natuurvrijwilligers zeer dankbaar. De Gelderse Natuurmakersdagen staan dan ook in het teken van natuurvrijwilligers: wat doen zij zoal en hoe draagt dit bij aan biodiversiteitsherstel? 

Wil je op de hoogte gehouden worden? 
Vanaf 25 april kun je je aanmelden voor de excursies. Wil je op 25 april de uitnodiging met aanmeldlink ontvangen? Laat dan via deze link uw mailadres achter. Voor alle excursies geldt vol is vol, dus wees er snel bij.  

Printen
195 Waardeer dit artikel
Geen waardering

Zoek evenement

Vissenweekend Harry Kuypers

Vissenweekend

Locatie: Noord-Holland
Datum: 11 t/m 13 oktober 2024
Meer informatie: www.ravon.nl/vissenweekend

RAVON-dag RAVON Miranda de Kock

RAVON-dag

Datum: Zaterdag 9 november 2024
Meer informatie: www.ravon.nl/ravondag


Hemelvaartweekend

Locatie: Achterhoek, Liemers en Twente.
Datum: 8 t/m 12 mei 2024
Meer informatie: www.ravon.nl/hemelvaartweekend


Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top