Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

maandag 20 mei 2024

Nieuws

Startbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur gemeente Nijmegen

30 juni a.s.

Evenement datum: 30-6-2023 09:00 - 13:30 Exporteren evenement

Startbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur gemeente Nijmegen

Samen met de gemeente Nijmegen werken SoortenNL, Sovon en Vogelbescherming Nederland aan een unieke pilot met als thema Basiskwaliteit Natuur. De pilot begint met een startbijeenkomst waarbij iedereen welkom is die zich betrokken voelt bij biodiversiteit in de stad, dus een gevarieerde doelgroep  - van IVN, soortentellers, actieve wijkbewoners, woningbouwcoöperaties,  ambtenaren, gemeenteraadsleden tot wethouder -  is uitgenodigd.

Scroll naar beneden om aan te melden


De Basiskwaliteit Natuur (BKN) is in een concreet landschap op orde, als de karakteristieke en algemene soorten algemeen zijn en blijven. Door verspreiding en aantallen van verschillende soort(groep)en in kaart te brengen, weten we welke kansen er zijn voor biodiversiteitsherstel. Naast de soorten is er ook speciale aandacht voor de condities die deze soorten nodig hebben. De gemeente Nijmegen voert een actief beleid om biodiversiteit een plek te geven en te bevorderen in samenhang met andere opgaven zoals klimaatadaptatie. BKN biedt een prachtige mogelijkheid om hierin samen op te trekken!


Startbijeenkomst: wat is Basiskwaliteit Natuur?

Tijdens de startbijeenkomst zullen we uitleggen wat er precies bedoeld wordt met Basiskwaliteit Natuur. De gemeente zal op hoofdlijnen toelichten hoe zij aandacht besteden aan biodiversiteit in de stad en hoe BKN daar een rol in kan spelen. Lokale organisaties als het IVN en de Radboud Universiteit / Radboud UMC krijgen de ruimte om te vertellen welke activiteiten zij al ontplooien, die aansluiten bij dit concept. 

Programma

(Klik op het programma voor de PDF)


Aanmelden

Aanmelden (gratis) is vereist kan via onderstaande knop. Vanwege de beperkte ruimte ontvangen wij uw aanmelding graag zo spoedig mogelijk.

Datum: vrijdag 30 juni
Tijd: 9.30 uur tot 13.00 uur
Plaats: Natuurplaza (Mercator 3, eerste verdieping) Toernooiveld 1 te Nijmegen.
Lunch: is inbegrepen.

Meld je hier aan


De pilot Nijmegen maakt onderdeel uit van 4 pilots (2 in de stad en 2 in het landelijke gebied). De pilot is mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Nijmegen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voorafgaand aan de startbijeenkomst wordt uw deelname per e-mail bevestigd. Deelname aan de workshop verplicht niet tot later vrijwilligerswerk: iedereen is van waarde die de pilot BKN kent en steunt!
 

Printen

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top