Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

vrijdag 23 februari 2024

Nieuws

De Week van de Baars

Nature Today

De Week van de Baars

De baars is een van de meest voorkomende vissoorten van Nederland. Met zijn gestreepte lichaam en rode vinnen is de soort gemakkelijk te herkennen. In juli kun je in de sloten en meren veel jonge baars zien zwemmen. Daarom is het nu de Week van de Baars.

In Nederland komt de baars in vrijwel elk watertype voor en behoort hij tot de meest wijd verspreide vissoorten. Op de Zeeuwse eilanden is de soort minder algemeen, waarschijnlijk is het zoutgehalte daar in veel wateren te hoog voor een succesvolle voortplanting. De baars komt van nature in bijna heel Europa voor, met uitzondering van Spanje en delen van Griekenland.

Meer over de baars vind je via onze soortpagina's. 

Baars (Jelger Herder)

Iedere week staat op Nature Today een plant, dier of schimmel centraal in De week van de… Het is een initiatief van SoortenNL, hét kennisnetwerk voor wilde planten en dieren van Nederland. Een netwerk van organisaties die toegepast onderzoek doen en natuurgegevens verzamelen met hulp van duizenden vrijwilligers voor de bescherming van soorten en hun leefgebieden. Met die gegevens ontwikkelen we kennis over de staat van de natuur en verbeteren we beheer, beleid en betrokkenheid.


Tekst: RAVON en SoortenNL
Foto's: Blikonderwater & Jelger Herder

Printen
Categorieën: Actueel, Instagram
Waardeer dit artikel
Geen waardering

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top