Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

Zenderonderzoek

Het migratiegedrag van dieren is een interessant en relevant onderzoeksgebied. Maar het volgen van de migratie van een individu is in de natuurlijke omgeving is erg lastig, laat staan dat van een hele populatie. Gelukkig bestaan er verschillende soorten zenders om dieren te volgen.

Pit-tags

Een goed voorbeeld zijn de pit-tags, kleine zendertjes (vanaf 12 mm lang) in een omhulsel van chirurgisch glas die door middel van een lichte operatie in de buikholte van een dier geplaatst worden. Pit-tags worden gebruikt in combinatie met vaste of draagbare meetstations waarmee de unieke code van de zender afgelezen wordt. Vaste meetstations kunnen bijvoorbeeld ingezet worden ter hoogte van vis- of faunapassages om migratiebewegingen vast te leggen. Draagbare meetstations kunnen bijvoorbeeld in een watergang ingezet worden om vast te stellen in welk (micro) habitat bepaalde individuen van een vissoort zich op dat moment ophouden.

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top