Search
donderdag 6 oktober 2022

Vissenstudiegroep Limburg

Doelstelling

De Vissenstudiegroep Limburg bestaat uit vrijwilligers en is al sinds 1990 actief. Doel van de werkgroep is het verzamelen van verspreidingsgegevens met name in de Limburgse beken. Doel van de studiegroep is een stimulerende gelegenheid te voor beginners en kenners. Het is de bedoeling dat de leden van de werkgroep hun kennis vergroten en delen en dat ze ervaring kunnen opdoen met het inventariseren, determineren, monitoren en het beschermen van vissen. De studiegroep is onderdeel van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg en RAVON.

Activiteiten

De activiteiten bestaan uit excursies, waarbij we met schepnetten inventarisaties uitvoeren. We richten ons op soorten en gebieden waar actuele kennis van ontbreekt, om zo een aanvulling te geven op de bestaande monitoringsprogramma's. Per jaar wordt er een aantal excursies georganiseerd. Iedereen die zich wil bezighouden met onderzoek van vissen in Limburg is welkom.

Agenda

Vissen Neerbeek / Roggelse beek.

NHGL

  • 5-11-2022 09:30 - 15:00
  • Aantal keer bekeken: 310
Vissen Neerbeek / Roggelse beek.

De Aziatische modderkruiper is sinds 2012 bezig met een opmars in de Tungelroyse beeksysteem. Zijn leefgebied breidt hij nog steeds uit. Met deze excursie gaan we op zoek naar deze exoten (en andere vissoorten) in de Neerbeek en Roggelse beek (beide verbonden met de Tungelroyse beek). We gaan met schepnetten aan de slag en voor de beginnende visser valt er genoeg te leren over de herkenning van de soorten.

RSS

Theme picker

Informatie

Heb je belangstelling voor de Vissenstudiegroep Limburg, houd dan op de agenda van het NHGL of de website van RAVON in de gaten en meld je aan voor de excursies.

Contact

Frank Spikmans: vissenstudiegroep@nhgl.nl

baars Jelger Herder

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top