Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

Doneer eenmalig

Steun onze soorten met een eenmalige gift, elk bedrag is welkom. Zo kunnen we de reptielen, amfibieën en vissen van ons land beter beschermen.

Doneer maandelijks

Met een vast bedrag per maand kunnen we bijvoorbeeld bedreigde soorten, zoals de vuursalamander of de gladde slang, beter helpen.

Tel mee

Soorten tellen is belangrijk werk, want deze gegevens zorgen voor een goed beeld van de koudbloedige dieren in Nederland. Doe je mee? 


Wat doet RAVON met jouw bijdrage?

We verbeteren de natuur
We zetten ons natuurlijk niet alleen in voor "onze" dieren, maar we maken ons sterk voor het herstel en behoud van de hele natuur. We werken daarbij samen met een groot netwerk van vrijwilligers, instellingen, overheden en bedrijven. Duurzame impact maken voor onze soorten; daar gaat het om. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Jouw bijdrage helpt ons enorm.

We beschermen de natuur
RAVON is een relatief kleine organisatie, maar met veel impact. Bij RAVON werken ongeveer 60 mensen; voornamelijk ecologen en biologen. Zij doen onderzoek naar dieren als de ringslang, de aal en de knoflookpad. Of het nou gaat om het verbeteren van vismigratie, het helpen oversteken van kikkers en padden of het monitoren van bedreigde soorten; bij alles wat de medewerkers van RAVON doen staat het duurzaam beschermen van dieren en soorten voorop.

Wil je meer weten over RAVON?

Dat kan. Ga daarvoor naar Over RAVON. Mocht je vragen hebben, laat het ons a.u.b. weten. Hieronder vind je een selectie van RAVON-nieuws.

Nieuws

  maandag 6 mei 2024

Slangenschimmel ontdekt bij wilde ringslangen in Nederland

De ‘slangenschimmel’ Ophidiomyces ophiodiicola kan een huidziekte veroorzaken bij slangen, soms met dodelijke gevolgen. RAVON en de Universiteit Gent troffen de gevreesde schimmel nu voor het eerst aan in Nederland.

  woensdag 6 maart 2024

Wonderlijke wezens, die amfibieën!

Natuurfilmer Arthur de Bruin maakte met de mini-docu van 1 minuut "Wonderlijke wezens, die die amfibieën!" een ode aan de amfibieen van ons land.

 

 

  donderdag 1 februari 2024

Leer alles over de reptielen en vissen van Nederland

Doe mee met de basiscursussen Reptielen en Zoetwatervissen van RAVON en leer alles over de in Nederland levende reptielen en vissen. Waar leven ze en hoe herken je ze? We starten in april! 

RSS

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top