Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

RAVON-dag 2018

Lendersprijs 2018

De Lendersprijs is dit jaar gewonnen door Wim de Wild.
Tekst uit het juryrapport:

Wim heeft een enorme bijdrage geleverd aan de inventarisatie en monitoring van amfibieën en reptielen. Wim is actief op reptielentrajecten in Utrecht en op de Veluwe, levert advies aan beheerders, geeft excursies, begeleid studenten en leidt nieuwe waarnemers op. Wim is een lopende encyclopedie voor binnenlandse en buitenlandse soorten. De vele artikelen over natuur en de Atlas voor Amfibieën en reptielen van Utrecht, die Wim geschreven heeft zijn van hoge kwaliteit en onschatbare waarde. Wim is een deskundige herpetoloog die deze prijs dubbel en dwars verdient!

De Jeugd Lendersprijs is gewonnen door Jesper Berndsen.
Tekst uit het juryrapport:

Jesper Berndsen is een belangrijke vrijwilliger in de monitoring van de knoflookpad. Ook daarnaast heeft Jesper een zeer brede interesse. Hij is een actieve waarnemer voor vissen, zoogdieren en andere diergroepen. Tijdens (RAVON-) excursies, Hemelvaartweekenden en het vissenweekend is Jesper een bekend gezicht. Op Social media kweekt hij interesse en jaloezie door zijn ervaringen te delen. Met zijn aanstekelijk enthousiasme en altijd goede humeur trekt hij nieuwe mensen het veld in en is het een plezier om met hem samen te werken.

Stimuleringsfonds

Toekennings 2018 aan Arnold van Rijsewijk voor het schrijven van een boek over de gladde slang. Streven is het boek in de loop van 2019 uit te geven.
Tekst toekenning:

Er is weinig gemakkelijk bereikbare Nederlandstalige literatuur over de soort. Na circa 20 jaar inventarisatie en monitoring weten we een stuk meer over de gladde slang. Over de leefwijze, bedreigingen, beheer en het opzetten van een inventarisatie en monitoring met behulp van vrijwilligers. Dit is te danken aan o.a. 15 jaar monitoring in Reusel en Zundert, tien jaar in de Kempen en aan RAVON-projecten in onder andere Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel, waarbij de gladde slang een van de doelsoorten was. Die opgedane kennis en ervaring willen we bereikbaar maken voor vrijwilligers en professionals, die interesse hebben in de soort en/of daar beroepsmatig mee te maken hebben.

Samenvattingen lezingen

Klik hier om de samenvattingen te downloaden.

Foto's

Heeft u foto's van de RAVON-dag die wij mogen gebruiken voor in op de website en publicaties (uiteraard met naamsvermelding), stuur ze dan naar k.joosten@ravon.nl.

Programma

RAVON-dag Uitnodiging ProgrammaU kunt hier het programma downloaden.

Sponsors

Logo ACO

Logo Arfman

Logo Vivara

Logo Frosch

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top