Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

zaterdag 18 mei 2024

Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant 2018

Op zaterdag 26 mei 2018 heeft voor de derde keer de Vrijwilligersdag Natuur in Noord-Brabant plaatsgevonden! Ruim 130 vrijwilligers die zich in Noord-Brabant inzetten voor monitoring, bescherming en kleinschalig beheer van natuurgebieden hadden zich opgegeven voor deze dag, die dit jaar in het noordoosten van Brabant (Uden) gehouden werd. De heren Johan van den Hout, gedeputeerde Natuur, Water en Milieu van de Provincie Noord-Brabant en Franko van Lankvelt, wethouder van de gemeente Uden, openden de dag. Aan het eind van de opening werd bekend dat de Udense crowdfundingsactie “Kom over de (knuppel)brug!” geslaagd was. Dit initiatief van stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden, Vogelwacht en IVN Uden haalde via de site crowdfundingvoornatuur.nl € 5.000,- op, waarna de provincie daar € 5.000,- aan toevoegt. Heb je ook natuurideeën die je graag zou willen realiseren, kijk dan zeker eens op bovengenoemde website.

Hierna de opening ging het gevarieerde programma van lezingen, workshops, natuurfilms en excursies van start. Van vogels tot wolven, van vlinders tot vissen, en van grassen tot krekels, alle soortgroepen kwamen aan bod! In de pauzes konden stands van diverse natuurorganisaties bezocht worden, zowel voor een praatje als voor zoekkaarten, folders en ander materiaal. Bij de “app-dokter” konden mensen een waarnemingsapp downloaden en hulp krijgen bij hun eerste schreden bij het online vastleggen van waarnemingen.

Het was een gezellige en goed gevulde dag waarbij kennis uitgewisseld werd over inventarisatie en monitoring, natuurbeheer en -educatie, en vrijwilligers en verschillende natuurorganisaties elkaar konden ontmoeten. Kortom, een erg geslaagde Vrijwilligersdag!

Als u dit soort lezingen, excursies, workshops en films leuk vindt, kijk dan regelmatig even op de website www.degroeneacademie.nl! U vindt daar het actuele aanbod in Noord-Brabant.

Lezingen

Workshops

Foto-impressie

Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant 2018 Workshop grassenGrassen op naam brengen tijdens de workshop Grassen herkennen van Edwin Dijkhuis en Petra van der Wiel. (FLORON).

Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant 2018 LunchZowel binnen als buiten werd flink bijgepraat tijdens de lunch.

Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant VisexcursieTijdens de visexcursie van Martijn Schiphouwer (RAVON) bij Loosbroek zijn 12 vissoorten en twee amfibieënsoorten gevangen, waaronder twee zeldzame grote modderkruipers.

Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant Plantenexcursie InsectenexcursieDe gecombineerde planten- en insectenexcursie van Edwin Dijkhuis (FLORON) en Roy Kleukers (EIS Kenniscentrum Insecten).

De Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant werd georganiseerd door de volgende natuurorganisaties:

en werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top