Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

donderdag 20 juni 2024

RAVON Academy

Ontdek de bijzondere wereld van reptielen, amfibieën en vissen met de online cursussen van de RAVON-Academy!

Ben je gefascineerd door inheemse slangen, kikkers, vissen en hagedissen en wil je graag meer leren over de prachtige en geheimzinnige Nederlandse onderwaternatuur? Dan zijn de online cursussen van RAVON bedoeld voor jou. RAVON is dé autoriteit van Nederland op het gebied van reptielen, amfibieën en vissen-onderzoek en -bescherming. Met onze jarenlange ervaring en expertise hebben we een uitgebreid cursusaanbod samengesteld dat je alle essentiële kennis biedt om onze soorten te begrijpen, te herkennen en te waarderen.

Waarom kiezen voor de cursussen van de RAVON-Academy?

  1. Deskundige begeleiding: Onze cursussen worden gegeven door ervaren herpetologen en visexperts die gepassioneerd zijn door onze soorten. Ze delen graag hun kennis en helpen je op weg om een echte kenner te worden.
  2. Actuele informatie: Onze cursus is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoeksmethoden. We brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het veld en leren je hoe je zelf bij kunt dragen aan het behoud van reptielen, amfibieën en vissen.
  3. Certificaat van deelname: Na succesvolle afronding van de basiscursus ontvang je een officieel RAVON-certificaat van deelname. Dit bewijst dat je de nodige kennis hebt opgedaan en maakt indruk op potentiële werkgevers of organisaties in de natuurbeschermingssector.
  4. Onze cursussen zijn geschikt voor iedereen! Je hoeft geen basiskennis te hebben van onze soorten om deel te nemen aan de cursus.

Baars. Foto: Blik Onder Water

Cursusaanbod

Gladde slang. Foto: Jelger Herder

Basiscursus Reptielen

In de Basiscursus Reptielen duik je in de mysterieuze wereld van slangen en hagedissen.
Aanmelden voor de eerste editie van 2024 is inmiddels niet meer mogelijk. In het najaar van 2024 komt een nieuwe permanente Basiscursus Reptielen beschikbaar.

 

Zeelt. Foto: Jelger Herder

Basiscursus Zoetwatervissen

In de Basiscursus Zoetwatervissen kijken we naar de Nederlandse zoetwatervissen. Waar leven ze, hoe kan je ze vinden en hoe breng je ze op naam?
Aanmelden voor de editie 2024 is inmiddels niet meer mogelijk. Later dit jaar komt een nieuwe permanente versie van de Basiscursus Zoetwatervissen beschikbaar.

Bot. Foto: Jelger Herder

Basiscursus Kustvissen

Aan de hand van de nieuwe RAVON-kustvissengids leer je over de vissen die voorkomen rondom de Nederlandse kustwateren.

 

Verwacht in 2025

Heikikker. Foto: Jelger Herder

Basiscursus Amfibieën

In de Basiscursus Amfibieën leer je de beginselen van de soortherkenning onder amfibieën.
 

Verwacht in 2025

 

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top