Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

vrijdag 23 februari 2024

RAVON-dag 2019

Lendersprijs 2019

De Lendersprijs is dit jaar gewonnen door Petra van Leeuwen.
Tekst uit het juryrapport:

Petra is al sinds twee decennia de drijvende kracht achter de zeer actieve Poelenwerkgroep Eindhoven. Niet alleen worden poelen gemonitord op het voorkomen van amfibieën, ook aanleg van een groot aantal poelen, actief onderhoud en educatie vormen belangrijke pijlers onder het werk. Haar werkgroep heeft een succesvol Poelen-adoptieprogramma opgezet in samenwerking met een groot aantal scholen en andere organisaties. Dit programma loopt al vanaf 1999 (20 jarige bestaan!) en tegenwoordig zijn zo’n 35 scholen betrokken. Zo krijgen jaarlijks 4.000 tot 5.000 leerlingen op jonge leeftijd al wat mee van de natuur en het wel en wee van amfibieën en andere waterbeestjes. Daarmee wordt een enorme basis gelegd aan potentiële natuurliefhebbers en beschermers, want jong geleerd is oud gedaan. Dat is ook voor de gemeente Eindhoven niet onopgemerkt gebleven. Eindhoven en omgeving kennen een gevarieerde stand aan amfibieën, de gemeente werkt actief samen en ondersteunt de prijswinnares in haar werk.

Stimuleringsfonds

Toekenning 2019 aan Waterwerkgroep IVN Bakel, Milheeze & Rips.
Tekst toekenning:

Dit jaar gaat de toekenning van € 1.500 uit het RAVON stimuleringsfonds naar een actieve werkgroep die niet alleen oog heeft voor de meest zeldzame soorten, maar ook voor de gewone pad en de snoek. Zij voeren een breed spectrum aan activiteiten uit. Van het overzetten van amfibieën tot het monitoren van vissen en het lobbyen op bestuurlijk niveau. Dit lobbyen was uit nood geboren door de afgelopen droge zomers, waarbij alle beken en 'lopen' in de regio droog vielen en vissen naar adem lagen te happen. Dat heeft geleid tot veel aandacht van de regionale media, roodgloeiende telefoons en veel overleg op verschillende niveaus. Deze werkgroep heeft ieder geval de overleving van algemene vissen prioriteit gegeven bij het waterschap Aa en Maas, waardoor de komende jaren een betere afweging gemaakt kan worden in verdeling van water en een toekomstbestendige inrichting van watergangen.

 

Samenvattingen lezingen

Klik hier om de samenvattingen te downloaden.

Foto's

Heeft u foto's van de RAVON-dag die wij mogen gebruiken voor in op de website en publicaties (uiteraard met naamsvermelding), stuur ze dan naar k.joosten@ravon.nl.

Programma

RAVON-dag Uitnodiging ProgrammaU kunt hier het programma downloaden.

Sponsors

Logo ACO
Logo Vivara

Enkele foto's

Paradepaling Paling Kinderen RAVON

Winnaar Lendersprijs Petra van Leeuwen

Winnaar Stimuleringsprijs IVN Bakel, Milheeze & Rips RAVON

Winnaar Lendersprijs Petra van Leeuwen

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top