Search
donderdag 6 oktober 2022

Agenda

Er zullen de komende maanden weer excursies en andere activiteiten gepland worden: kijk voor actuele informatie regelmatig op deze activiteitenpagina.

Wilt u uw activiteit(en) opnemen in deze agenda, geef dit dan door aan redactie@ravon.nl.

Excursies en Corona

In verband met het Coronavirus (COVID-19) zijn er nog enkele richtlijnen opgesteld om de kans op besmetting te minimaliseren, deze zijn in lijn met het landelijke beleid (zie voor meer informatie www.ravon.nl/corona).

Categories

Zegenvisexcursie: Slufter (Maasvlakte)

Zegenonderzoek naar juveniele vis op de Maasvlakte bij de Slufter

 • 7-10-2022 18:00 - 21:00
 • Aantal keer bekeken: 163
Zegenvisexcursie: Slufter (Maasvlakte)

RAVON onderzoekt de kraamkamerfunctie van de Zuid-Hollandse delta vanuit het project “Een Zegen in de Delta”. Zo brengen we in kaart welke jonge vissen gebruik maken van welke gebieden en welke eisen ze stellen aan hun opgroeigebied. Een belangrijk onderdeel van het project is om te kijken óf en hoe de samenstelling van de visgemeenschap en de kraamkamerfunctie verandert nu de Haringvlietsluizen op een kier staan en er weer zout water het Haringvliet in mag stromen. We vissen van voorjaar tot najaar op meerdere plekken in de Zuid-Hollandse delta. Locaties verspreid van de Biesbosch en Lek tot het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg. Meer informatie over dit project is hier te vinden. Onderaan deze pagina is een videoserie te vinden over dit project.

Op zaterdag 8 oktober 2022 gaan wij vissen op de Maasvlakte bij de Slufter. Deze locatie aan de zee is altijd spannend, veel zeevissoorten zijn mogelijk en wij vangen regelmatig sardien en goudharder op deze plek. Wat gaan wij deze keer tegenkomen? Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wil je mee met deze zegenexcursie? Meld je dan nu aan voor deze excursie via j.vandenende@ravon.nl

Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL) Varia avond

Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL)

 • 7-10-2022 20:00
 • Aantal keer bekeken: 81
Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL) Varia avond

Traditiegetrouw houden we in het laatste kwartaal van het jaar een varia-avond. Daarop kan iedereen kort leuke resultaten van onderzoeken of vondsten van herpetofauna presenteren. Ook is er gelegenheid tot het vertonen van foto’s of films. Het exacte programma is nog niet bekend. Een vast onderdeel zijn de excursie-verslagen in ‘Woord en Beeld’. Uw bijdrage op deze avond is natuurlijk bijzonder welkom!

Op zoek naar de grote modderkruiper bij Stadskanaal

RAVON

 • 8-10-2022 09:30 - 14:30
 • Aantal keer bekeken: 56
Op zoek naar de grote modderkruiper bij Stadskanaal

Tijdens deze excursie gaan wij met het schepnet op zoek naar grote modderkruiper in de sloten ten westen van Stadskanaal. Kunnen we deze soort herbevestigen en zijn verspreiding beter in kaart brengen? We sluiten de dag af in het Achterste Diep waar we hopen nog andere soorten te vangen waaronder bittervoorn en kleine modderkruiper.

Visexcursie Gelderland

Aquatische Werkgroep oost- Nederland

 • 15-10-2022 09:30 - 14:00
 • Aantal keer bekeken: 419
Visexcursie Gelderland

Zaterdag 15 oktober gaat de Aquatische Werkgroep Oost-Nederland op zoek naar rivierdonderpadden in de Leuvenumse en Hierdensebeek. Wij bevissen, met het schepnet, meerdere trajecten in deze mooie beek voor het N2000-meetprogramma. Komt de soort nog overal voor na (gedeeltelijke) droogval in de afgelopen jaren?
Heb je zin in een leuke actieve excursie, ga dan mee!

Vertoning Nederland Onder Water in de OBA Amsterdam

Documentaire

 • 20-10-2022 19:30 - 21:30
 • Aantal keer bekeken: 0
Vertoning Nederland Onder Water in de OBA Amsterdam

Op 20 oktober a.s. wordt de prijswinnende film "Nederland Onder Water - Duik in onze ongekende natuur" van regisseur Arthur de Bruin vertoond in het theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdok). Het aantal zitplaatsen is beperkt (200) dus wees er op tijd bij! 

Visexcursie naar de Spaarnwouderveen

Werkgroep Vissen, Amfibieën en Reptielen Noord-Holland

 • 29-10-2022 10:00 - 14:00
 • Aantal keer bekeken: 148
Visexcursie naar de Spaarnwouderveen

Het gebied Batterij en Spaarnwouderveen is gelegen naast het dorp Halfweg. Hier ligt een ouderwets verdedigingswerkje dat niet meer is dan een aardenwal en het gaat schuil achter bosjes en begroeiing. De aanwezigheid van heide maakt het gebied heel bijzonder. Het gebied is zo ver wij weten nooit op vis geïnventariseerd.

Visexcursie Gelderland

RAVON

 • 5-11-2022
 • Aantal keer bekeken: 394
Visexcursie Gelderland

Visexcursie in de provincie Gelderland. Meer informatie volgt later.

Vissen Neerbeek / Roggelse beek.

NHGL

 • 5-11-2022 09:30 - 15:00
 • Aantal keer bekeken: 310
Vissen Neerbeek / Roggelse beek.

De Aziatische modderkruiper is sinds 2012 bezig met een opmars in de Tungelroyse beeksysteem. Zijn leefgebied breidt hij nog steeds uit. Met deze excursie gaan we op zoek naar deze exoten (en andere vissoorten) in de Neerbeek en Roggelse beek (beide verbonden met de Tungelroyse beek). We gaan met schepnetten aan de slag en voor de beginnende visser valt er genoeg te leren over de herkenning van de soorten.

Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL) lezing: Moleculaire identificatie & evolutionaire status van paddenvlieg in Noordwest-Europa

Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL)

 • 11-11-2022 20:00
 • Aantal keer bekeken: 64
Herpetologische Studiegroep Limburg (HSL) lezing: Moleculaire identificatie & evolutionaire status van paddenvlieg in Noordwest-Europa

Tariq Stark verzorgt op vrijdag 11 november een lezing over de groene paddenvlieg (Lucilia bufonivora). De huiveringwekkende aanblik van een door een paddenvlieg aangetaste gewone pad doet de rillingen over de rug lopen. Toch is er over deze interessante vliegensoort veel meer te vertellen dan alleen maar zijn parasitaire karakter. Tariq geeft je deze avond op een toegankelijke manier een kijkje in de fascinerende wereld van dit notoire vliegje, van verspreiding in Nederland, fenologie, ecologie, gastheren tot genetische identificatie en taxonomie. Graag tot dan!

RSS

Theme picker

Zoek evenement

RAVON-dag RAVON Miranda de Kock

RAVON-dag

Locatie: Nijmegen
Datum: Zaterdag 12 november 2022
Meer informatie: www.ravon.nl/ravondag


Hemelvaartweekend

Locatie: Nog niet bekend
Datum: Hemelvaart 2023
Meer informatie: www.ravon.nl/hemelvaartweekend


Vissenweekend Harry Kuypers

Vissenweekend

Locatie: Friesland
Datum: 30 sept t/m 2 okt
Meer informatie: www.ravon.nl/vissenweekend

Over RAVON

RAVON voor de bescherming van amfibieen, reptielen en vissen

Beschermen doen we samen met vrijwilligers en donateurs

 

Kennis - informatie - onderzoek -advies

Privacy statement

 

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen

Route

Back To Top