Boek praktisch natuurbeheer amfibieen en reptielen

Minimaliseren

boek praktisch natuurbeheer.JPGPraktisch natuurbeheer: amfibieën en reptielen

Van de hand van Edo van Uchelen en in nauwe samenwerking met RAVON, is onlangs een praktisch boek verschenen over natuurbeheer voor amfibieën en reptielen. Edo is een actieve RAVON-vrijwilliger en voorzitter van de WARD (Werkgroep Amfibieën en Reptielen Drenthe). Op bondige en duidelijke wijze behandelt het boek maatregelen die van belang zijn voor padden, kikkers, salamanders, hagedissen en slangen. Het gaat daarbij om vragen als: Wanneer is het nodig om te plaggen, te begrazen of te maaien? Hoe leg ik een poel aan? Hoe maak ik een bosrand aantrekkelijk voor amfibieën en reptielen? Het boek vormt daarmee een leidraad voor beheerders van natuurterreinen, van stedelijk groen, voor landgoedeigenaren, particuliere terreinbezitters én mensen met een natuurvriendelijke tuin. De vele foto’s tonen vaak in één oogopslag wat in de tekst beschreven wordt. RAVON is heel blij met deze praktische en toegankelijke aanwinst!

Het boek is helaas reeds uitverkocht. Mogelijk is het ergens nog tweedehands te vinden door te zoeken op internet of te leen in bibliotheken en archieven van de grote terreinbeheerders zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Provinciale Landschappen.

  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina