Brulkikker

Minimaliseren
Amerikaanse stierkikker - foto Jelger HerderDe stierkikker eet inheemse amfibieën en zoogdieren, concurreert met ze, zorgt voor geluidsoverlast en draagt ernstige amfibieënziekten over. 

Bestrijding

RAVON stelde in 2010 voor het eerst in 20 jaar voortplanting van deze soort in Nederland vast. Vervolgens is met betrokken partijen - particuliere vijverbezitters en diverse overheden - met succes gewerkt aan de bestrijding van de populatie. Bewoners zijn per post, via de media en door middel van informatieavonden op de hoogte gehouden. 

eDNA

Met diverse moderne onderzoekstechnieken verzamelden we informatie over dierziekten controleerden we of de soort echt verdwenen is (eDNA). RAVON was bij deze zaak betrokken vanaf het moment van eerste signalering. Daarna via overleg en voorlichting, tot en met bestrijding, evaluatie en onderzoek. RAVON was met betrekking tot de stierkikker samenwerkingspartner binnen het Belgisch-Nederlandse INVEXO.

Uw contact

Minimaliseren
Raymond Creemers

Raymond Creemers 

   r.creemers@ravon.nl 
   024-7410607
 CV  klik hier
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina