Zoeken
woensdag 25 april 2018  Tellen » Atlassen » Atlas herpetofauna Nederland Registreren   Inloggen

Atlas van reptielen en amfibieën in Nederland

Minimaliseren

Voorkant AtlasOp 18 november 2009 is in Arnhem de lang verwachte atlas (amfibieën en reptielen van Nederland) gepresenteerd. Het boek is het standaard werk voor de Nederlandse amfibieën en reptielen en bevat zeer uitgebreide soortbeschrijvingen (beschrijving, herkenning, biologie, areaal, verspreiding in Nederland, begeleidende soorten, habitat, trend, inventarisatie en bijzonderheden). Basis voor het boek vormen de ruim 450.000 waarnemingen van reptielen en amfibieën die zijn weergegeven in duidelijke verspreidingskaartjes. Daarnaast is het boek rijkelijk geïllustreerd met maar liefst 420 prachtige foto's. In de boekenkast van iedere herpetoloog, natuurliefhebber of beheerder mag dit boek niet ontbreken!

Lees hier de uitgebreide beschrijving van de KNNV-uitgeverij over het boek.

Het boek is een samenwerking tussen RAVON, Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis en Stichting European Invertebrate Survey – Nederland. Het vormt een complete en onmisbare bron van informatie voor iedereen die zich beroepsmatig of in de vrije tijd met reptielen of amfibieën bezighoudt.

Het boek is te koop in de boekenwinkels en bij de KNNV-uitgeverij. De standaard prijs bedraagt 49,95 euro. Het boek maakt deel uit van de serie Nederlandse Fauna (deel 9) en wordt uitgegeven in samenwerking met de KNNV-uitgeverij, Naturalis en EIS.

Het atlasproject is gesubsidieerd door het Prins Bernhard Fonds, het Wereld Natuur Fonds, het VSB-Fonds, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Groningen, Zeeland, Utrecht en Flevoland, de Gegevensautoriteit i.o. van het ministerie van LNV en de Stichting tot bevordering van de Herpetologie.

Alpenwatersalamander (foto Jelger Herder)

  
© PlumIT