Search

Over RAVON Actueel English Steun ons Webshop

donderdag 25 april 2024

Nevengeul als kraamkamer

Kraamkamer Vissen Blik Onder WaterMet enkele partners binnen OB+N deed RAVON onderzoek naar de de functie van nevengeulen voor riviervissen. De nevengeulen zijn aangelegd om ruimte voor de rivier te creëren in verband met de veiligheid en met het doel herstel van de kenmerkende rivierfauna.

Juveniele riviervissen

Het gebruik van deze nieuwe wateren door juveniele riviervissen is geëvalueerd. Zo werd nagegaan in hoeverre de aanleg van ondiepe wateren in uiterwaarden bestaande belemmeringen voor herstel van soorten hebben opgeheven.

Beste variant

Met de gegevens uit dit onderzoek kan worden aangegeven welke maatregelen en inrichtingsvarianten nu het beste uitpakken voor inheemse riviervissen. Deze kennis kan de effectiviteit vergroten van een groot aantal natuurontwikkelingsprojecten dat in de nabije toekomst wordt uitgevoerd. Kennis over de cruciale kwaliteitsaspecten en de connectiviteit van verschillende habitattypen op landschapsniveau vormt tevens een leidraad voor beheerplannen in het kader van Natura 2000.

Rapport

Download hier de PDF van het rapport

Uw contact

Jan KranenbargJan Kranenbarg
j.kranenbarg@ravon.nl
024-7410600

Over RAVON

RAVON is een onafhankelijke kennisorganisatie die samen met vrijwilligers de inheemse reptielen, amfibieën en vissen beschermt. RAVON, FLORON en Paddenstoelenonderzoek Nederland zijn onderdeel van Stichting Natuur Onderzoek Nederland.

Privacy statement

Geregistreerd bij

Logo ANBI

Telprojecten

Reptielen tellen
Amfibieën tellen
Vissen tellen

Partners

Doe mee

Word vrijwilliger
Word donateur
Doe een gift
Werkgroepen

Webshop

Contact

Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Contactpagina


Adres Natuurplaza
(gebouw Mercator III)
Toernooiveld 1 6525 ED
Nijmegen
Route

Vacatures

Back To Top