Stipt

Minimaliseren

Stipt is een eenvoudig programma om verspreidings- of stippenkaarten te maken. U kunt kaarten maken van (een deel van) Nederland, Europa of de hele wereld.

En met het meegeleverde programma 'StiptSerie' kunnen veel gelijksoortige kaarten, bijvoorbeeld van steeds een andere soort, worden gegenereerd.

Nieuw in versie 7.2.0: maak van uw gegevens in Telmee.nl (exporteren als csv-bestand) een stippenkaart.

In versie 7.3.0 is het programma ImageMagick meegeleverd, waardoor de geëxporteerde stippenkaarten een betere kwaliteit hebben. Daarnaast zijn veel kleinere verbeteringen doorgevoerd, waarmee het programma stabieler is geworden.

In versie 2014-augustus zijn weer een aantal foutjes hersteld; het programma is ook weer wat sneller. Voor kaarten van Europa/wereld is de Mercator-projectie toegevoegd.

In versie 2014-september is een fout bij het omzetten van een csv-bestand verholpen.

Uw kunt Stipt hieronder downloaden

Voor op of aanmerkingen kunt u contact opnemen met Peter Frigge

voorbeeld.png

 

  

Downloads

Minimaliseren
 TitleDescription
StiptStipt-installatie versie 2014-september 18,3 Mb
Stiptzelfde als hierboven, maar u moet zelf het bestand uitpakken en een link in het startmenu van Windows plaatsen (17,9 Mb)
ExcelToDBFmet deze invoeging kunt u met Excel 2007 een tabel opslaan als dbf-bestand (afkomstig van sourceforge)
gemeentegrenzen 2016gemeente-, provincie- en rijksgrenzen van Nederland (1 jan 2016) volgens het Kadaster
top25-kaartbladen sept 2016 (noord)kaartbladen 1:25000 (188 stuks) van het noorden van Nederland (van kadaster.nl) 1.3 Gb. Te gebruiken als achtergrond van een stippenkaart.
top25-kaartbladen sept 2016 (zuid)kaartbladen 1:25000 (202 stuks) van het zuiden van Nederland (van kadaster.nl) 1.9 Gb. Te gebruiken als achtergrond van een stippenkaart.
top250-kaartbladen sept 2016kaartbladen 1:250.000 (8 stuks), afkomstig van kadaster.nl (55 Mb). Te gebruiken als achtergrond van een stippenkaart.
top250-vectorgrensbestand (3,8 Mb), afkomstig van het Kadaster, opgedeeld naar thema (natuur, wegen, wateren, bebouwing)
hoogtekaarten wereldkaartbladen van de wereld waarop de hoogte in kleur is aangegeven (8,6 Mb); samen in één map plaatsen en als achtergrond gebruiken in Stipt (Mercator-projectie)
  

Systeemeisen

Minimaliseren

Stipt werkt onder Windows XP, Vista, 7 en 8

Bij Windows Vista moet je op het tabblad 'Compatibiliteit' het vinkje aanzetten bij 'Visuele thema's uitschakelen' en 'Bureaubladsamenstelling uitschakelen'.

  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina