Groen en Doen

Minimaliseren

Over Groen en Doen
“Groen en Doen zorgt dat vrijwilligers hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten en/of delen met anderen door een voucher aan te vragen voor een opleidingsactiviteit. De Groen en Doen voucher staat voor een bedrag van €1000,- en kan ingezet worden voor opleidingsactiviteiten naar keuze, zolang het gaat om het bevorderen en ondersteunen van vrijwilligerswerk in het groenBied jij een gratis opleiding die vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer bevordert en de deelnemende vrijwilligers ondersteunt en begeleidt? En kan je een bijdrage in de kosten gebruiken? Vraag dan op 1 oktober een Groen en Doen voucher aan!”. 

Subsidie van Groen en Doen voor flora-activiteiten in 2016
De subsidie van Groen en Doen is bij uitstek geschikt voor het opleiden van floristen binnen uw district. Denk aan een determinatiecursus voor het herkennen van lastige groepen (grassen, zeggen), maar ook aan cursussen kilometerhokken strepen voor beginnende floristen, online invoeren van gegevens, of het werken met PlantObs. Het landelijk bureau kan voor een drietal cursussen inhoudelijke ondersteuning bieden, zie onder. 

De vouchers kunnen gebruikt worden voor opleidingsactiviteiten in 2016. Een aantal voorbeelden waar een Groen en Doen voucher voor kan dienen zijn:

  • Organiseren basiscursus vissen of basiscursus amfibieen & reptielen
  • Organiseren van cursussen voor vrijwilligers voor het overzetten van padden
  • Opleiden vrijwilligers voor het opstarten van een amfibieënwerkgroep
  • Vrijwilligers opleiden in het aanleggen van broeihopen voor ringslangen
  • Verzorgen opleiding over het plegen van kleinschalig onderhoud aan heideterreinen 
  • Opleiden vrijwilligers voor poelenbrigade 
  • Een educatief project voor het adopteren van poelen door schoolklassen
  • Opleiden tot uitvoeren van inventarisatiewerkzaamheden voor visatlassen
  • Organiseren van cursussen voor vrijwilligersnetwerk voor soorten zoals boomkikker en kamsalamander

Niet aanvragen namens RAVON 
De subsidieregeling Groen en Doen is bedoelt voor het stimuleren van cursussen voor natuurstudie & natuurbeheer. RAVON is uitgesloten van deelname. Vraag de voucher daarom aan op persoonlijke titel en geef aan dat je de activiteit uitvoert bij een werkgroep of KNNV- of IVN-afdeling.

Wat is er nodig voor het aanvragen van een voucher? 
Maak een korte beschrijving van het onderwerp van de cursus die je wilt geven, en voor welke doelgroep (bijvoorbeeld de floristen binnen uw district) je die aanbiedt. Datum en locatie van de cursus hoeft nog niet precies bekend te zijn, maar de cursus moet in 2016 plaatsvinden. Details hoeven pas uitgewerkt te worden wanneer de aanvraag gehonoreerd wordt. Het enige wat nu belangrijk is, is dat je de voucher op 1 oktober (en niet later!) aanvraagt, met een korte beschrijving van de inhoud en de doelgroep. Aanvragen moet via de Groen en Doen-website

Contactpersonen vanuit RAVON die hierbij betrokken zijn: Jeroen van Delft, Franks Spikmans, Raymond Creemers, Arnold van Rijsewijk, Kris Joosten en Ronald Zollinger.

Activiteiten in het kader van Groen en Doen kunt u vinden bij activiteiten (> Agenda)

Overzicht cursussen voor (aankomende) vrijwillige waarnemers en beschermers

Minimaliseren

Klik hier om meer informatie over de inhoud van de cursussen te lezen.

  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina