Agenda activiteiten

Minimaliseren
Zandhagedissen zoeken op de Hondsbossche Duinen
Startdatum/tijd: zaterdag 12 mei 2018 13:00
Einddatum/tijd: zaterdag 12 mei 2018 16:00
Herhaal Event: Eénmalig Event
Belangrijkheid: Normale Prioriteit
Categorie:
Reptielen
Beschrijving:

Heeft de zandhagedis de Hondsbossche Duinen al gekoloniseerd? Maagdelijk strand en gloednieuwe duinen, de Hondsbossche Zeewering kreeg in 2015 een total make-over. Door het project ‘Kust op kracht’ veranderde de 5,5 kilometer lange asfalt zeewering van metershoge verharde dijk met strekdammen in duinen en strand. Met 35 miljoen m3 zand werd een strand en nieuwe duinenrij gecreëerd en Noord-Holland werd een strand ter grootte van 300 voetbalvelden rijker. Interessant is om te onderzoeken hoe de nieuwe duinen worden gekoloniseerd en zijn bijvoorbeeld de zandhagedissen al gearriveerd. We gaan het onderzoeken.

We gaan tijdens deze wandelexcursie onder begeleiding van Edo Goverse, Geert Timmermans en Kees Dekker eerst kijken in de Schoolse Duinen om kennis te maken met de soort en om het zoekbeeld te trainen. Bij Camperduinen/Hargen maken we een rondje alvorens naar de nieuwe duinen over te steken.

Start 13.00 uur op de parkeerplaats Hondsbossche Zeewering (Heereweg 332, Schoorl). Deelnemers dienen zich per email (harmat4@xs4all.nl) aan te melden bij Geert Timmermans (max. 20 personen). Onder slechte omstandigheden (regen) kunnen de excursieleiders besluiten om de excursie niet door te laten gaan.

Gemaakt Door Rolf van Leeningen Op maandag 19 februari 2018 07:29
  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina