Agenda activiteiten

Minimaliseren
Zaklampexcursie Vinkeveen
Startdatum/tijd: vrijdag 23 maart 2018 20:00
Einddatum/tijd: vrijdag 23 maart 2018 23:00
Herhaal Event: Eénmalig Event
Belangrijkheid: Normale Prioriteit
Categorie:
Vissen
Beschrijving:

Voor de Visatlas van provincie Utrecht gaan we met de zaklamp opzoek naar de rivierdonderpad, in de omgeving van de Vinkeveense Plassen. Vroeger kwam deze vissoort hier algemeen voor maar sinds de komst van de exotische grondelsoorten wordt de rivierdonderpad uit zijn habitat verdrongen. Zou hij er nog zitten of hebben de exotische grondels zijn plaats ingenomen? Daarnaast is er een grote kans dat we ook veel andere vissoorten in het donker tegenkomen (brasem, karper, snoek). De exacte locatie voor het verzamelen, krijgt u na aanmelding via de mail toegestuurd.

Praktisch: zorg zelf voor regenkleding, laarzen en indien in bezit lieslaarzen of een waadpak. De meeste locaties kunnen vanaf de kant bekeken worden maar in enkele gevallen zal er ook wadend door het water gezocht worden. Indien je een sterke zaklamp bezit wordt uiteraard gevraagd deze mee te nemen. RAVON zal ook enkele lampen meebrengen.

Aanmelden bij Fabian Smith (e-mail: f.smith@ravon.nl). Maximaal 20 deelnemers.

Gemaakt Door Kris Joosten Op maandag 29 januari 2018 13:57
  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina