De ontwikkeling van kikkers, padden en salamanders

Minimaliseren
Kikkers in de klas. Foto's: Ben Geutskens

Al jarenlang fotografeert Ben Geutskens vol passie en geduld de ontwikkelingsstadia van kikkers, padden en salamanders. Aan de hand van prachtige microscoopfoto's toont Ben de ontwikkeling van ei, embryo en larve van een aantal inheemse kikker-, padden- en salamandersoorten.

Ben is bereid zijn unieke werk met docenten en natuurliefhebbers te delen voor niet-commerciële educatieve doeleinden. Op zijn website semperinmotus.nl kunt u zien welke complete series al zijn vrijgegeven (o.a. groene kikker, knoflookpad, rugstreeppad, Alpenwatersalamander en kamsalamander). De foto's kunnen met een toelichting worden geleverd.

Wij hopen dat velen de prachtige foto's van Ben zullen gebruiken om de schoonheid van dit ontwikkelproces onder de aandacht te brengen van kinderen en belangstellenden.

Kikkers in de klas
In april 2015 is naar dit materiaal verwezen in het natuurbericht 'Kikkers in de klas'.

Publicatie in tijdschrift RAVON
En in ons tijdschrift RAVON 42 is een artikel verschenen met als titel "De embryonale ontwikkeling van de Alpenwatersalamander gefotografeerd". Dit artikel kunt u hier downloaden.

Meer informatie
Ben Geutskens
Kris Joosten

  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina