Het verborgen bestaan van de gladde slang

Minimaliseren

voorkant-gladdeslang.jpgSinds eind jaren negentig wordt door de provinciale afdeling van RAVON in Noord-Brabant geprobeerd de verspreiding van de gladde slang beter in beeld te krijgen. Naast zijn werk bij RAVON, werkt Arnold van Rijsewijk nog steeds met enkele andere afdelingsleden aan dit onderzoek. Wat aanvankelijk een verspreidingsonderzoek was, is de afgelopen vijf jaren een observatie- en populatieonderzoek geworden.

Met de opgedane kennis –en de ervaringen in projecten bij RAVON- heeft de auteur voldoende informatie verzameld om een ecologisch verantwoord verhaal te kunnen schrijven over de gladde slang. Dit verhaal vormt de basis van het boek “Het verborgen bestaan van de gladde slang”. Het is leuk spannend en geeft tegelijkertijd veel informatie over de leefwijze van de soort. De belevenissen worden zoveel mogelijk beschreven vanuit het dier zelf. Zonder het dier helemaal “een broek aan te trekken” en hem daarmee menselijke eigenschappen te geven. De verhalende informatie over de gladde slang zal veel lezers aanspreken. Naast het verhaal worden op aparte pagina’s wetenswaardigheden beschreven over gedrag, jaarritmiek, voortplanting, prooien, predatoren, hoe de soort gevonden kan worden en over het beheer van leefgebieden. Het boek bevat veel foto’s.

Van dezelfde auteur verschenen reeds eerder soortgelijke boeken over de levendbarende hagedis: “De tocht van een jonge hagedis” (2005) en over de rugstreeppad: “Een rugstreeppad in de polder” (2006).

Auteur: Arnold van Rijsewijk
Uitgave: Stichting RAVON, 2008, 80 pagina’s, full colour
Prijs: € 11,00 (excl. verzendkosten)
Klik hier om het boekje te bestellen

achterkant-gladdeslang.jpg

  
  RAVON is de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Advies, onderzoek & bescherming.   Telefoon: 024-7410600
Email: kantoor@ravon.nl
Adres: zie contact pagina